Mat och dryck till företagseventet

Mat och dryck till företagseventet

Ska du anordna ett event för de anställda eller för kunder? Oavsett vilken typ av företagsevent det är så är det viktigt att servera god mat och dryck. Det behöver inte vara särskilt komplicerat. Ett gott rödvin och snittar kommer du ofta långt med. Här hittar du de bästa tipsen på mat och dryck som passar till företagseventet.

Vad ska gästerna dricka?

God dryck är A och O för ett lyckat event. Att bara servera vatten är ingen lyckad strategi. Välj istället klassiska och omtyckta alternativ. Med ett gott rödvin från Vinoteket kan du vara säker på att de flesta gästerna är nöjda med dryckesvalet. Vinoteket är en hemsida där du kan beställa vin online. Här kan du välja på en rad olika rödvin från många olika länder. Du hittar bland annat fruktiga viner såväl som mer komplexa viner med sträva tanniner. Till företagseventet passar det bra med ett lättare vin som kan avnjutas som sällskapsvin. En mjuk, frisk och bärig pinot noir är ett utmärkt val till eventet. Pinot noir är en druvsort som odlas i hela världen, bland annat i Bourgogne i Frankrike, Marlborough i Nya Zeeland och i Oregon i USA.

Pinot noir är ett bra vinval om du ska servera olika tilltugg och snacks. Den höga fruktsyran i vinet i kombination med de mjuka tanninerna gör det till ett rödvin som passar till charkuterier, oliver, chips och många ostar. Även gamay, druvan i Beaujolais Nouveau, är ett bra val om du vill serverar rödvin på eventet.

Det är inte alla som gillar rödvin och därför är det alltid bra att ge gästerna flera val. Erbjud alltid ett rött och ett vitt vin. Det vita vinet kan med fördel vara ett friskt vin med hög fruktsyra som passar bra till olika sorters tilltugg. En chablis är ett bra mingelvin. Du kan såklart även servera cava eller annat bubbel om du vill skapa en festlig stämning på eventet.

Sist men inte minst bör det alltid finnas ett alkoholfritt alternativ till gäster som inte dricker alkohol. Servera något roligt och gott, exempelvis en alkoholfri cider eller ett gott alkoholfritt vin.

Vad ska gästerna äta?

Att dricka på tom mage är ingen bra idé. Se till att dina gäster är mätta och belåtna under hela eventet. Det bästa är oftast att servera tilltugg och plockmat av olika slag, exempelvis en ost- och charkbricka, gott bröd, nötter, oliver, minipizzor, antipasto, chips och annat gott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

writers