Kulturevenemang som inte kostar skjortan

Kulturevenemang som inte kostar skjortan

Att bjuda på underhållning på firmafesten är ofta en uppskattad gest. Samtidigt kan det vara svårt för mindre företag att ha råd med underhållning. Följande text innehåller tips på hur ert företag kan erbjuda underhållning och ordna en fantastisk firmafest utan att behöva överskrida budgeten.

Gratis är gott

Det kan vara en fördel att regelbundet studera den här sidan eller evenemangskalendrar genom er kommun, på det viset hittar ni lättare guldkornen bland underhållningen som inte kostar lika mycket. Det kan också vara ett alternativ att välja en komiker, trubadur eller trollkarl istället för ett helt band eller en DJ, eftersom de sistnämnda alternativen oftast är dyrare än de förstnämnda.

Andra alternativ är att kontakta amatörer i er närhet. Till exempel lokalrevyn, kulturskolor och liknande. De brukar inte vara speciellt dyra i drift, men det kan vara väl så underhållande och duktiga ändå. Det är också en möjlighet att hitta en lämplig samarbetspartner som ni kanske kan samarbeta med vid flera tillfällen, det brukar också vara ett bra sätt att pressa priser på.

Om ni ändå vill ha underhållning med hög kvalitet skulle ni också kunna besöka närmaste länsteater. De har ofta gruppriser av olika slag och med dem kan ni säkert hitta bra överenskommelser. Samma sak gäller hos närliggande statliga organisationer så som konserthus och museum. Det kan också vara värt att fundera på om ni vill ha ett kulturombud på er arbetsplats. Den personen blir således automatiskt ansvarig för att se till att de andra medarbetarna får tillgång till kultur på något sätt, även till vardags.

Det finns en hel del olika alternativ och det är lätt att hitta en lösning som passar ert företag och/eller er firmafest. Kanske har ni en medarbetare som har musik eller teater som hobby som också kan tänka sig att ställa upp?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

writers