Arbeta med företagsevent

Arbeta med företagsevent

Efterfrågan på företagsevent växer och det är en framtidsbransch att satsa på. Särskilt också då fler och fler jobbar hemifrån och på distans. Behovet av genomtänkta koncept och bra lokaler blir då än mer vitala.

Stora event

För att kunna erbjuda större företagsevent, som konferenser, är hotell att föredra. Om du driver ett hotell och skulle vilja utveckla din verksamhet är just företagsevent en bra satsning. På sätt och vis är verksamheten vid en konferens och när ni har vanliga gäster ganska lika: gästerna ska ha ett rum, mat och lokalerna ska städas. Samtidigt är det lättare att ta hand om tvåhundra personer i grupp, än tvåhundra personer som är uppdelade på olika familjer, par och individer. På en konferens äter folk samtidigt och samma maträtt. Gästerna tillbringar sin dag i planerade salar, byggnader och rum. Det är ett massivt jobb, men samtidigt lite enklare att förbereda än för vanlig hotellverksamhet.

För att kunna erbjuda bra företagsevent är det viktigt att ha både stora och små rum med tillgång till teknisk utrustning. Om ni ska kunna hålla i konferenser, måste det finnas en sal där deltagarna har lätt att se talaren, gärna med många kontaktuttag för mobiler och datorer och självklart fungerande ljud- och bildanläggning. Ledordet för en väl genomförd konferens är effektivitet och det gäller lika mycket lokalerna. Ett annat tips är att bygga en bra foajé, för att det ska vara inbjudande när gästerna kommer, men också fungera som en mingel- och arbetsplats. För att ha bra temperatur och tryck i både hotellet och i foajén, är det viktigt att ha dörrar med luftridå, vilket är anledningen till att karuselldörrar är så praktiska och populära på just hotell och andra stora byggnader. Det ger hotellet ett behagligt klimat och gör det enkelt att öppna dörrarna.

Små event

Många mindre arbetsplatser vill också ha företagsevent, men för ett företag med 15 personer kan ett stort hotell kännas alldeles för stort. Detsamma gäller för mindre konferenser med ungefär 50 deltagare. Vid mindre event vill man ofta skapa en intim känsla och att inte heller behöva beblandas med andra gäster. Om du har ett mindre hotell kan det vara perfekt att satsa på företagsevent för mindre företag. Om ledordet vid stora event är effektivitet, är ledordet för mindre event personligt.

För att skapa attraktiva företagsevent kan det vara klokt att samarbeta med andra företag. Om din anläggning ligger i fjällmiljö, som i Kiruna, kan ni erbjuda hundspann eller en dag på fjället med skoter, förutom liftkort och skidutrustning till bra pris. Ett hotell vid vatten, som Stockholms skärgård, kan erbjuda en eftermiddag med paddling eller vandring. Små företag vill ofta att eventet ska handla om kunskap och utveckling av företaget, men också om teambuilding och att skapa en skön gemenskap.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

writers