Företagsevent på distans

Företagsevent på distans

Anledningarna till att anordna ett företagsevent är många och varierade. Det kan handlar om en presentation av en ny produkt eller tjänst, ett sätt att främja teambildandet, en konferens där olika företag kan mötas eller helt enkelt en fest. Alla typer av events kräver en hel del organiserande och planerande och den som arrangerar det hela har mycket att tänka på, exempelvis transporten, maten och aktiviteterna.

Dagens teknologi möjlliggör att organisera företagsevents online idag och det finns en hel del fördelar med det. Med hjälp av en professionell och välanpassad digitalisering av företaget kan medarbetare från hela världen mötas, vilket är en fantastisk lösning på många problem – inte minst geografin.

Fördelarna med distans-events

Världen är idag mindre än någonsin och därför möts människor från alla hörn på en daglig basis via sociala medier. Det har också lett till att många forum och grupper har skapas där individer som förmodligen aldrig annars hade lärt känna varandra möts, diskuterar och utbyter kunskap och tips. Många studenter pluggar på distans och det finns möjligheter att kvalificera sig inom ett vitt spektrum av utbildningar. Så kallad e-sport har också blivit enorm, och det organiseras ständigt stora, internationella tävlingar med miljoner i potten för dem som deltar. Med andra ord så är det ingen nyhet att mötas digitalt med andra, och utvecklingen går ständigt framåt.

Den moderna människan är därför redan väl förtrogen med att träffa andra digitalt, vilket gör ett online event mycket mer naturligt än vad det hade varit för endast ett eller ett par årtionden sedan. Som företag är detta till stor hjälp och kan till och med vara en ren nödvändighet i vissa fall. Om kollegorna bor i vitt skilda delar av världen eller om ett event måste organiseras i sista sekund, så är digitaliseringen ett viktigt verktyg som är väl värt att användas.

Gå på event hemma

De flesta människor i Sverige har idag någon form av uppkoppling till nätet, till exempel via mobilen eller en surfplatta i hemmet. Att se på varandra under telefonsamtal är vanligt och används av alla åldrar med stor framgång. Det finns många olika appar för videosamtal och det har blivit populärt bland både stora och små företag att hålla videokonferenser.

En av invändningarna mot ett företagsevent på distans är att det begränsar den sociala kontakten och att det inte är lika underhållande som en regelrätt fest. Visst finns det en poäng med det, men som arrangör går det att göra eventet lite trevligare, även om alla inblandade sitter hemma eller på enskilda kontor. Att skicka ut matpåsar med delikatesser till alla inför eventet är ett sätt att piffa upp det på, eller varför inte organisera ett spel i multiplayer-funktion i pausen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

writers