Företagsevent för att optimera företagets resultat!

Företagsevent för att optimera företagets resultat!

Vilket är det bästa sättet för att få personalstyrkan att gå åt samma håll, inte bara i praktiken utan även känslomässigt och mentalt – i de “mjuka” värdena som bygger långsiktiga resultat och engagerade medarbetare?

Naturligtvis behövs ett gott ledarskap och ett långsiktigt arbete när man utvecklar ett öppet och drivet team – men hur kan man starta processen, lägga ut kartan och inspirera medarbetarna till att följa? Ett äkta engagemang är det enda som kan skapa driv och långsiktiga resultat för det seriösa företaget. Ett engagemang som kommer inifrån!

Uppstartsevent

Ett uppstartsevent är en mycket god idé när företaget på allvar ska starta sin resa mot stjärnorna, eller förstärka sin pågående resa till nästa dimension. Ett uppstartsevent kan bestå av att medarbetarna kommer närmare varandra, lär känna varandras styrkor och svagheter och bättre förstår och respekterar varandra. Man kan också behöva veta varför en viss person arbetar i en viss position så att man ser hur alla olika kompetenser bildar en helhet. Just detta är viktigt för att teamet ska känna samhörighet och förstå hur organisationen är spetsad.

Exempel på ett utmärkt event för att sammansvetsa teamet är att man löser utmaningar i små grupper, med personer man normalt inte arbetar tillsammans med. Man kan ambulera och skapa nya grupper under ett 1-2 dagars event. Genom att samtala och arbeta mot samma mål skapar man en samhörighet även mellan människor som emotionellt inte är dragna till varandra. Ett sådant event kan både bli roligt och nyttigt – samt ge resultat om det genomförs regelbundet med några månaders mellanrum.

Ledarskap är nyckeln

Ledaren sätter alltid ribban för på vilket sätt människorna i organisationen ska interagera med varandra. Om ledaren kräver öppenhet och ett emotionellt tryggt och förlåtande klimat kommer människor att våga ge allt, komma med förslag och idéer. Kopplat till detta hör förstås också ett tydligt ledarskap med tydliga mål och resultatleveranser, och när känslan är att “vi gör detta tillsammans” skapar man ett lönsamt klimat. Här är de regelbundna eventen viktiga, fysiska eller digitala.


Okategoriserade

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

writers