Avdrag och bidrag

Avdrag och bidrag

Att arrangera aktiviteter för medarbetare, ta del av andras konferenser eller att arrangera konferenser är lika viktigt för mindre som för större företag. Men, för mindre företag blir ofta budgeten ett problem. Nedan kan du hitta mer information om olika bidrag och avdrag som går att göra för småföretagare som också vill ha möjligheter.

Vad är bäst för just ert företag?

För att hitta de bästa lösningarna för ert företag kan det vara en fördel att börja med något så enkelt som att gå igenom budgeten. På det sättet får ni snabbt överblick över vad som kommer att vara möjligt att göra utan att först söka bidrag eller göra några avdrag. Om ni vill ha konkret hjälp med hur ni bör tänka finns mängder med bra tips och idéer på olika håll. Men, ponera att ni egentligen inte har budgeterat för några större insatser för medarbetarna. Samtidigt som ni hade velat ha möjligheten att erbjuda exempelvis konferenser och kompetensutveckling. Det finns forskning som pekar på att det både ökar medarbetarnas motivation och sannolikheten att de stannar kvar på ert företag.

De flesta län har någon form av stöd som småföretagare kan söka för att antingen själva åka på konferenser eller kompetensutveckling eller skicka en medarbetare på samma uppdrag. Dessutom kan bidraget ofta användas för att själva arrangera en konferens eller liknande också. Utöver bidragen finns det också vissa avdrag som småföretagare kan göra för att på olika sätt minimera kostnaderna för kompetensutveckling.

Genom att göra något av ovanstående alternativ minskar ni era kostnader kring kompetensutveckling och konferenser och dels blir ni en mer attraktiv arbetsplats som kan erbjuda era medarbetare och er själva den möjligheten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

writers