Anlita personal via nätet och företagsevent

Anlita personal via nätet och företagsevent

Ibland kan det vara svårt som företagare att hitta personal, speciellt om man har en smal nisch. Men anledningarna till varför det kan vara svårt att rekrytera folk till företaget kan vara många. Oavsett anledning finns det olika sätt att gå tillväga för att öka chanserna att hitta rätt person för rätt plats.

Anordna event

Ett sätt att göra reklam för företaget är genom att anordna företagsevent på olika platser i landet. Om företaget befinner sig på en mindre ort kan man satsa på att genomföra ett företagsevent på den närmast största orten. Men även företag i mellanstora städer har mycket att vinna på att visa upp sig i storstäderna och därmed få större möjligheter att kunna rekrytera folk.

Locka folk från storstäderna via datorn

Även om urbaniseringen är utbredd i samhället så finns det ändå de som föredrar det omvända. Möjligheten att hitta folk som vill jobba på mindre orter och välja bort storstadslivet må vara liten, men inte omöjlig. Tack vare digitaliseringen kan företagare anlita medarbetare på distans. Om det är möjligt för ditt företag att göra det så ökar chansen att kunna anlita medarbetare från alla delar av landet och/eller världen. I Stockholm finns dock stora möjligheter att hitta medarbetare eftersom det är där som det mesta är samlat i form av kompetens i Sverige. Du som företagare kan ordna med rekrytering i Stockholm via nätet som ett enkelt sätt att locka nya medarbetare. I vissa fall är den enda lösningen för företag att söka i storstäderna efter rätt kompetens då utbudet av kompetens kan vara liten på mindre orter. Det gäller framförallt om företaget är i behov av specialkompetens av olika slag.

Utnyttja digitaliseringen mera

Det finns många sätt för ett företag att använda sig av digitala hjälpmedel för att anlita medarbetare. För bara några år sedan var det i stort sett bara Platsbanken via Arbetsförmedlingen samt egna kontakter som var det enda sättet för företagare och arbetssökande att mötas. Idag är bilden en helt annan då det finns många hemsidor som fungerar på liknande sätt som Platsbanken.

Eftersom de flesta arbetssökande sitter på nätet och letar jobb hela dagarna så är det viktigt att företaget gör sig synligt på nätet. Skapa annonser på olika hemsidor och plattformar så att arbetssökande har lättare för att hitta er. Även sociala medier kan idag användas som en arbetsförmedling. Var kreativa och fokusera på att finnas där arbetssökande finns. Det är nämligen långt ifrån alla arbetssökande som finns just på Arbetsförmedlingen då väldigt många söker jobb på andra ställen och på andra plattformar.


Okategoriserade

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

writers