Allt om kick-offer

Allt om kick-offer

Ska du arrangera en kick-off? Då har du hittat helt rätt! Nedan kan du lära dig mer om både begreppet kick-off och hitta inspiration kring aktiviteterna som är kopplade till begreppet.

Begreppet kick-off

Kick-off är engelska och betyder avspark på svenska. Begreppet används vanligtvis vid startskottet för olika saker. Exempelvis för att markera startskottet på ett nytt projekt eller en ny fas hos ett företag så arrangerar företaget någon form av aktivitet. En kick-off kan också vara en återkommande aktivitet. Vissa företag har kick-offer mer eller mindre varje år eller till och med halvår för att markera början av en ny halv- eller helårsperiod.

Begreppet började användas i Sverige mer och mer från 80-talet och framåt. Och det är numera ett mycket vanligt begrepp om den här formen av aktivitet. Om du vill ha ännu mer information och inspiration, finns det via länken.

Kick-offer framställs mer eller mindre enbart som något positivt för de flesta. Det stärker sammanhållningen på företaget och det är förknippat med mycket glädje. Framför allt hos de företag som är noga med att låta medarbetarna påverka hur kick-offen ska gå till. Till exempel kan det vara en fördel att låta medarbetarna påverka vilken tid på dygnet aktiviteten eller aktiviteterna äger rum och liknande.

Exempel på aktiviteter

Det finns få rätt eller fel när det kommer till att välja aktiviteter till en kick-off. Så länge aktiviteten är upplagd så att så många som möjligt kan delta oavsett funktionsvariationer, ålder eller andra orsaker samt att aktiviteten genomförs på en bra tid så går det nästan inte att göra fel.

Många företag väljer att kombinera en kick-off med någon form av teambuilding-övningar av något slag. Dessutom är det vanligt att det förekommer någon form av mat och/eller dryck samt festlighet. Det är trots allt en projektstart som ska firas. Samtidigt ska företaget inte jämföra sig med andra företag gällande budget och liknande. Det bästa är att anpassa budgeten för kick-offen mot företagets storlek, antal deltagare och så vidare. Det krävs också ofta en hel del planering för att lyckas genomföra en så bra kick-off som möjligt och göra så många som möjligt nöjda. Därför är det viktigt att oavsett aktivitetens storlek, börja planera kick-offen i tid.

Till skillnad från en firmafest så är det viktigt att alla deltar i en kick-off eftersom det markerar starten på ett projekt. Om en deltagare missar starten kanske den känner sig utanför vid ett senare tillfälle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

writers