Ordna ett lyckat företagsevent

Ordna ett lyckat företagsevent

Att anordna ett bra och lyckat företagsevent är inte det allra lättaste. Det är mycket som måste planeras innan, under och efter eventet och många olika delar att ha koll på. Planering är naturligtvis A och O för att du ska kunna ro eventet i hamn, men vad är det då som ska planeras?

Här nedan har vi samlat en lista på vad du bör tänka på när du ska hålla ett företagsevent. Dessa punkter är dock bara grunden och du kan naturligtvis lägga till och ta bort som du själv önskar.

Checklista för företagsevent

  • Inbjudningar – Börja med att sätta ett datum för eventet och se till att bjuda in kunderna i god tid. Du kan använda dig av mejlutskick eller en smidig sms tjänst för att säkerställa att ingenting hamnar i skräpposten.
  • Skapa ett program – Med ett program blir det lättare att ha koll på alla olika delar av eventet. När kommer föreläsningen att hållas och när ska eventuell mat och dryck dukas upp? Ska du eller någon annan presentera?
  • Marknadsför – Du vill naturligtvis att så många som möjligt dyker upp på ditt event. Det kan vara kunder eller potentiella samarbetspartners som ditt företag kan ha stor användning för. Se till att marknadsföra ditt event i god tid och använd dig gärna av sponsorer om möjligt.
  • Följ upp – Efter eventet är det minst lika viktigt att du följer upp. Med det menar vi att du kan göra ett utskick, t.ex. i form av en enkät, som dina eventgäster har möjlighet att svara på. På så sätt ser du vad som gick hem och vad som hade kunnat förbättras. Ta med dig feedbacken till nästa event!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

writers