Event för företag

Event för företag

Vare sig ett företag är litet eller stort så är det aldrig fel med en liten boost av moralen eller en dag där man helt enkelt laddar batterierna lite och gör någonting roligt. Så kallade teamdagar är ett bra exempel där man kan träna på allt möjligt, många olika aktiviteter för att bygga upp ett gott samarbete mellan all personal. Forskning har visat att sådana dagar har en positiv inverkan på arbetet senare, därför ligger det i arbetsgivarens intresse att utföra dessa dagar på betald arbetstid och stå för alla kostnader kring detta event, det lönar sig i slutändan.

Planering

Att planera ett event är inte alltid det lättaste. Man måste komma på en, eller flera, aktiviteter som passar för den arbetsgruppen och för de roller som gruppen har. I ett stort företag brukar det göras på olika sätt, antingen åker alla med chefsuppdrag tillsammans på ett event eller så får varje chef ansvara för att ordna någonting för just sin arbetsgrupp.

Arbetsgrupper

Beroende på vad det är för typ av företag så kan det finnas en mängd olika avdelningar och arbetsgrupper. Att hitta en kvalificerad chef för varje specifik avdelning kan vara en utmaning, men då kan Interim lösa problemet. Tack vare deras stora tillgång av personer med chefserfarenhet från en mängd olika områden så kan de erbjuda statliga och kommunala verksamheter en snabb och smidig lösning på deras problem.

Hitta rätt event

Att hitta precis rätt event kan ibland vara svårt och ofta ganska kostsamt, men med lite fantasi så behöver det egentligen inte vara det. De flesta som ska anordna ett event för sina anställda tänker i banor som att man behöver gå ut och göra saker, men det går att göra ett lyckat event till lägre pris. Faktum är att många gånger kan en sådan lösning vara det bästa alternativet och många gånger är det mer uppskattat än någonting påkostat.

Kolla igenom vilka lokaler som finns tillgängliga, om det inte finns någonting som företaget äger så kostar det inte farligt mycket att hyra en större lokal under en dag. Använd sedan fantasin för att komma på olika stationer med klurigheter och lekar där de anställda i grupper behöver samarbeta för att komma fram till en lösning. Dela gärna upp i mindre grupper så att det blir lite mer av en tävling av det hela. Rent psykologiskt så har det en bra inverkan på “teambuilding” eftersom det ligger i människans natur att försöka få den egna gruppen att prestera bättre än andra.

Utvärdera dagen

När dagen väl är slut kan det vara lönsamt att avsätta någon timme för reflektion över dagen. Låt alla medarbetare säga sin mening och be alla att säga någonting som var bra och någonting som kunde varit bättre. På så sätt kan man få värdefull information för att kunna anordna ett ännu mer lyckat event nästa gång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

writers