Företagsevent – så lyckas du med arrangemanget

Företagsevent – så lyckas du med arrangemanget

Det är mycket som måste förberedas innan ett företagsevent. Naturligtvis vill man se till att skapa ett så minnesvärt event som möjligt och då kan det vara en god idé att planera i god tid. Man kan t.ex. se till att ha en föreläsare på plats, planera in olika typer av aktiviteter som man kan göra tillsammans eller andra typer av upplevelser som kan stärka teamkänslan på arbetet. Det kan kännas svårt och klurigt att komma på saker som alla kommer att uppskatta och därför vill vi hjälpa till på traven.

Rollspel eller spännande uppdrag

Ibland kan det vara kul att komma ur sin roll på arbetet. Sanningen är att det till och med är kul att komma ur sin roll som man har i livet. Som pappa, som partner, som VD eller vad det nu än kan vara. Rollspel eller uppdrag är ett bra sätt att få människor att slappna av, få ett miljöombyte och göra er mer lösningsorienterade. Varför inte sätta på er era bästa halloweendräkter och ha spökfest eller anordna en middag med mord-gåta som ska lösas? Halloweendräkter finns i alla möjliga former och kan även skapas själv om man har mycket tid på sig. Att få klä ut sig är något som uppskattas lika mycket av vuxna som barn.

Andra aktiviteter

Det finns flera orsaker till varför man väljer att ha aktiviteter på ett företagsevent. Oftast handlar det dock om att man vill ha stämningshöjande inslag. Det är inte helt ovanligt att mindre eller mer interna event avslutas med lite festligheter, t.ex. dans, mingel och catering. Detta är ett sätt för företaget att se till så att stämningen är bra och positiv, samtidigt som man bygger en närmare relation till varandra. Det blir helt enkelt roligare för alla deltagare.

Ett tips är att försöka välja en aktivitet som är lite ovanlig och som få personer har testat. När man får göra något nytt tillsammans så stärks banden lite extra, just eftersom majoriteten av deltagarna då är på samma nivå. Om man vill kan man välja en social inriktning, t.ex. öl eller vinprovning om tillfället tillåter, men man kan även välja en mer aktiv aktivitet. En aktiv aktivitet kan vara olika former av tävlingar, t.ex. där deltagarna delas in i två olika lag och ska tävla mot varandra. Vill man inte springa runt på en fotbollsplan kan man ha tävlingar i matlagning, dans, frågesport eller lerduveskytte.

Svårt att bestämma vilken aktivitet som ska gälla? Våga ta hjälp av arbetskamrater. Skriv ner några aktiviteter som låter intressanta och be sedan kollegorna att rösta. Den aktivitet som får flest röster är naturligtvis också den som vinner. På så sätt får alla vara med och göra sin röst hörd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

writers