Avkoppling ökar effektiviteten

Avkoppling ökar effektiviteten

Det finns många sätt att motivera och inspirera sina medarbetare på. Men, det de flesta glömmer är att det ofta är lika viktigt att ge medarbetarna tillfällen till avkoppling för att öka effektiviteten på ett företag. Följande text handlar om hur du som företagsledare kan öka effektiviteten på ditt företag genom att öka möjligheterna för avkoppling och att minska stressen på företaget.

Avkopplande konferenser

Ett sätt att slå två flugor i en smäll är att arrangera er nästa konferens på ett spa. På det sättet kan du som arbetsledare ge dina medarbetare både möjlighet att koppla av och samtidigt möjligheter för kompetensutveckling och liknande. Eller så kan ni åka och simma på ett vanligt badhus, ni behöver inte alls åka till ett spa om ni inte känner att det finns ekonomi till en sådan utflykt.

Experterna menar att du tar in information bättre och jobbar mer effektivt om du inte är stressad. Det kanske låter självklart, men för de flesta arbetsledare så är det inte det. Att arrangera en konferens i en avslappnad miljö är därför ett vinnande koncept. Det kanske är så att just ert företag inte behöver hyra in en eller flera föreläsare, utan för er kanske det handlar om att genomföra en intern konferens, då skulle ni kunna budgetera för att arrangera en konferens på ett ställe utanför den vanliga kontorsmiljön istället.

Utöver att medarbetarna blir mer effektiva om de är avslappnade så blir de också mer och lättare inspirerade och motiverade. Det är lätt att känna sig omotiverad om en sovit dåligt eller av andra orsaker är trött eller stressad. Det kan också vara värt att ha i åtanke i det dagliga arbetet för dig som arbetsledare också. Exempelvis är det inte fel att låta deltagarna ta en paus istället för att köra på i ett högt tempo allt för länge.

Det kan också vara en fördel att som arbetsledare fundera igenom och diskutera med medarbetarna på vilka sätt de tycker att företaget kan arbeta för att aktivt minska stressnivåer och öka deras motivation. Det är exempelvis ypperliga teman att ta upp under en intern konferens. På det viset visar du deltagarna att de har inflytande över företaget, du kan plocka upp signaler på om någon är stressad och företaget blir en mer attraktiv arbetsplats genom glada medarbetare.

Många företag arbetar också aktivt med hälsa och låter sina medarbetare ägna sig åt aktiviteter som gynnar deras hälsa under delar av sin arbetstid. Det kan också vara något att inspireras av.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

writers