Inspiration ökar motivation

Inspiration ökar motivation

Att vara inspirerad på sin arbetsplats ökar motivationen hos medarbetarna att göra ett så bra jobb som möjligt. Experterna menar att det är lika viktigt att medarbetarna känner sig inspirerade som att saker och ting praktiskt fungerar på arbetsplatsen. Ett bra sätt att inspirera sina medarbetare kan vara genom att arrangera eller delta på en konferens med ett tema som relaterar till det medarbetarna arbetar med.

Konferenser som inspirerar

Samtidigt som konferenser ofta är inspirerande kan det förstås finnas medarbetare som inte känner sig manade att delta för att de upplever att konferensen tar för mycket tid. Här kan ni som lednings- eller planeringsgrupp motivera medarbetaren med att personen ifråga dels får delta på konferensen under sin arbetstid och dels motivera med att personen ifråga kan lära sig något nytt. Det värsta är de som sitter på en konferens, men som egentligen inte vill vara där. Det blir tråkigt både för de som arrangerar och övriga deltagare.

För att en konferens ska vara inspirerande behöver den inte nödvändigtvis handla om det som medarbetarna sysslar med till vardags. Det kan också vara lika inspirerande att lyssna på en vardagshjälte eller någon som har varit med om något speciellt. Det är viktigt att komma ihåg att inspirera sina medarbetare, det ökar deras motivation också, oavsett hur de blir inspirerade.

En konferens kan naturligtvis också bestå av flera inslag, det vill säga, både branschrelaterade föreläsningar och andra inspirerande föreläsningar, workshops, teambuilding och mycket annat. Det kan också vara interna föreläsningar, där medarbetarna motiveras att hålla föredrag för varandra om just det de gör inom företaget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *